Amelia Lundbäck från H65 Höör till Skuru - Stürmerfoul

Amelia Lundbäck från H65 Höör till Skuru

Skuru tappar flera tunga pjäser till nästa säsong. Elin Hansson på kanten, Wilma Matthijs Holmberg på mittsex/försvar och Kornelia Dahlström och Daniella de Jong på nio meter.

In i laget kommer nu Amelia Lundbäck, närmast från H65 Höör.

Lundbäck värvades från Sävehof till H65 Höör där hon tog laget till SM-final i fjol och hela tiden dragit ett mycket tungt lass.

– Det känns väldigt roligt och jag är förväntansfull såklart, säger Amelia Lundbäck till Skurus hemsida.

En anledning till flytten till Stockholm är att pojkvännen Hayder Al-khafadji spelar i Hammarby.

–Stockholm är en fin stad. Jag kommer bo på Södermalm tillsammans med min pojkvän som redan spelar i Hammarby. Så det ska bli roligt att äntligen bo tillsammans med honom. 

–Skuru känns just nu som att det är ett lag där individer utvecklas samtidigt som kollektivet presterar och går starkt. Det är alltid jobbigt att möta Skuru och det hoppas jag såklart kunna bidra till. 

Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder:

–Amelia är trygg i att ta bra beslut i högt tempo vilket är en fin grund för att passa in i vårat spel. Dessutom har hon ett fint målsinne och en förmåga att sätta sina medspelare i lägen. Hon är en spelare som gillar att kliva fram i viktiga lägen och hon har också en stark vilja att bli bättre och utveckla sig själv som spelare och det är styrkor som gynnar laget men som också krävs för att komma bra in i vårat system, säger Magnus Oscarsson Söder.  

Skrivet av


Stürmerfoul
Sveriges nya handbollsmagasin!