Bjärrenholt klar för 13:e säsong i högsta serien - Stürmerfoul

Bjärrenholt klar för 13:e säsong i högsta serien

Alexandra Bjärrenholt satsar vidare i Skuru. 12 säsonger i högsta serien blir 13.
Det meddelar klubben i ett pressmeddelande under tisdagen.
– Det finns ingen spelare i SHE som håller samma höga jämna nivå som Alex match efter match, säger Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder.

Alexandra Bjärrenholt kommenterar förlängningen:
–Det känns såklart jätteroligt att bli kvar och fortsätta jobba vidare med den grupp och spelidé vi har.
Alternativ fanns.
– Många klubbar både utomlands och i Sverige har visat intresse, men helheten som jag får i Skuru både med det civila, klubben som helhet, den goda stämningen i laget och att vi har en spelidé där vi spelar på det sätt som passar mig och som är väldigt roligt.
Hur vill du själv beskriva innevarande säsong så här långt?
– Vi har gjort en fin säsong hittills som visar sig i serietabellen, men mycket skador och sjukdomar på olika spelare har försvårat det lite emellanåt och tyvärr har vi förlorat två matcher. Men sätt till helheten visar vi hur otroligt bra vi kan vara tillsammans oavsett vilka spelare som är på planen.

Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder konstaterar att det inte finns någon spelare i SHE som håller samma höga jämna nivå som Alex match efter match.
– Hon står för en professionalism som få andra och att hon väljer att fortsätta hos oss gör att vi får behålla en kulturbärare och en spelare som står för allt det som vi som lag vill förknippas med. Noggrannhet, smartness, fysik och driv är några av de egenskaper vi har glädjen att fortsatt dra nytta av. Alex är elitidrottare ut i fingerspetsarna och är, och kommer att vara, en oerhört viktig pusselbit för framtida framgångar, säger Magnus Oscarsson Söder.

Alexandra Bjärrenholts kontrakt sträcker sig över säsongen 2023/24. Hon är nu inne på sin 12 säsong och har tidigare representerat VästeråsIrsta HF och moderklubben Rimbo HK. Hon har hittills gjort över 1 000 mål i högsta serien genom åren och leder såväl skytte- som assistligan denna säsong.

Hon har gjort 1 säsong i Rimbo, 5 säsonger i Västeråsirsta och är nu inne på 6:e för Skuru. Hon har skrivit på för en sjunde och åttonde.

Skrivet av


Stürmerfoul
Sveriges nya handbollsmagasin!