Hallå där Hamed Khazrai - Stürmerfoul

Hallå där Hamed Khazrai

Först och främst – hur mår du i dessa tider?

– Jag mår bra åt alla håll, klarat mig fint från sjukdom och annat. Jobbar på med rehab med en avsliten hälsena som jag drog av i mars. Drog den på vår sista träning innan ledigheten på minihandbollen med laget. Så jag längtar just nu till tennis och minihandboll igen. 

Hur har covid 19-situationen drabbat erat lag under vintern?

– Ta i trä, men inget som påverkat oss under säsongen. Känns som vi hade vår covidperiod och skadeperiod under förra säsongens höst. Vi håller tummarna att det håller i sig med friska spelare framöver för vår del och hos alla andra. 

Hur ser det ut på skadefronten?

– Enbart jag som kör rehab för tillfället, och det ser onekligen bra ut. Min sjukgymnast på ORTHO CENTER tror jag är från en annan planet. Fantastiska testvärden dessutom.

Hur vill du summera den första halvan av säsongen rent sportsligt?

– Det är nog bara vi själva som trodde på oss inför säsongen och vad för kapacitet vi besitter i. Vi har gjort fina insatser på bortaplan bortsett mot Kristianstad, men också känt att vi kunnat göra bättre saker mot lagen vi haft på besök i Mimers hall. Vi har varit stabila hittills, och vi tränar för att vara det framöver också. 

Vilka tre punkter (det kan vara personer, företeelser, enskilda matcher) är du mest nöjd med så här långt? 

– För att vara ligans näst yngsta gäng med snittålder (21,5) så har vi stabiliserat oss i vardagen. Truppen tagit till sig vår träning och slutat ”flumma” på denna nivå, och på detta så har ett par individer tagit tills sig rollen som bärande och fått bra utveckling individuellt. Gällande enskild match det alltid skönt att vinna kamperna mot senaste årens ”Real Önnered” i just ÖHK hallen. 

Vad vill du ska bli bättre under den fortsatta delen av säsongen? 

– Fortsätta ha våra fötter på denna planet, men vi måste också växla upp på alla håll på banan, det är nu under våren det kommer avgöras. Vi har omedvetet satt oss själva på kartan och lagen vi kommer nu spela mot kommer förmodligen ta oss på allvar nu. Specifikt är det omställningsspelet, men skall det fungera så är det andra parametrar som behöver sitta hos oss. 

Vi har ett Herr-EM nu. Vilka vill du se i en final och varför? 

– Utan att veta läget hur ”trädet” ser ut så hade Frankrike-Spanien varit sjukt kul att se i en final. Tycker de står för den handboll som är totalt sett vinnande idag. 

Om du fick komma med ett eller flera förslag till uppdateringen av kommande regelbok – vad skulle du vilka skruva på då?

– Egentligen bara en sak. Att man ej få ta ut målvakt mot en utespelare under lagets utvisning. Utvisningen på en spelare skall ej få kunna ”gynnas” med att ändå få spela fullt med sex utespelare. 

Efter en derbyseger en fredagskväll – hur firar du? 

– Jag tar ar en mexikana hos vår sponsor I Love Pizza Kongahälla Center samtidigt som jag läser igenom alla sms som dyker upp vid vinst, haha. Annars är det helt tyst i luren när man torskar…

Vem är den bästa filtfotbollsspelare du haft på en uppvärmning?

– Finns många, men jag tror faktiskt att Jessica Ehnbring på damsidan hade kunnat bli en bra futsalspelare efter handbollskarriärren. På herrsidan så är det utan tvekan Lukas Mattson från Torslanda. 

Skrivet av


Christoffer Ekmark
Journalist som sent i livet frälsts av handbollen. Ansvarar för det redaktionella innehållet. Tar gärna emot tips om människoöden, historier eller allmänt sköna storys.