Hallå där Marc Uhd - Stürmerfoul

Hallå där Marc Uhd

Mitt i brinnande kris valde LUGI att förlänga kontraktet med Marc Uhd.
Efter det reste sig laget och stormar mot slutspel.
Vi tog ett par ord med dansken som fått ro i kaoset.

Först och främst – hur mår du?
– Jag har det bra. Det var skönt med lite lov runt julen, men också härligt att vara igång igen.

Hur har covid 19-situationen drabbat erat lag under vintern?
– Jag tror inte att vi har varit värre drabbade än andra.Vi fick en släng i början av januari och ur ett handbollsperspektiv så var ju det en ”bra” tidpunkt.

Hur ser det ut på skadefronten?
– vi har haft många småskador de första två veckorna på det nya året. men jag hoppas och tror att vi kan få alla friska och tillgängliga till den första cupfinalen. Det är åtminstone planen.

Hur vill du summera den första halvan av säsongen rent sportsligt?

–Det har varit extremt tufft. Det är ingen hemlighet att vi både var dåliga och hade en del otur i början av säsongen. Å andra sidan såg det riktigt bra ut efter det och fram till vi gick på EM-uppehåll. Jag hoppas att vi kan fortsätta på den inslagna vägen. Samtidigt förde skadesituationen med sig att andra spelare tog större ansvar.

Vilka tre punkter (det kan vara personer, företeelser, enskilda matcher) är du mest nöjd med så här långt?
– Karl Erik Wallinius. Han har gjort flytten till en europeisk storklubb och spelar nu EM. Kalle är en extra behaglig och dedikerad ung man och det gör mig både stolt och glad att han lyckas så här tidigt i sin karriär.

– Vinsten hemma mot IFK Kristianstad, Det var mycket folk på läktarna och en fantastisk stämning. Vi fick också bekräftat att vi slagit in på rätt väg.
– Klubbens barn- och ungdomstränare. Vi har många unga spelare som gör det bra och det beror naturligtvis på den skolning de fått från dess att de var små knattar till det att de tog sig in i A-laget.

Vad vill du ska bli bättre under den fortsatta delen av säsongen?
– Jag hoppas att vi kan bli skarpare i våra andra- och tredjefaser. Vi har spelat bra försvar den sista tiden utan att fullt ut ha nyttjat det framåt. Vi saknar också en del på mittsexpositionen. På träning kan Steven Plucinar utnyttja sin fysik, det får han dock inte lov att göra under matcherna tyvärr…

Vi har ett Herr-EM just nu. Vilka vill du se i en final och varför?
– Efter gruppspelet verkar det som att Danmark och Frankrike står i en klass för sig. Danmark spelar med största sannolikhet final. En dark Horse är Spanien, de spelar riktigt smart handboll och de har höjt sin defensiva nivå.

Om du fick komma med ett eller flera förslag till uppdateringen av kommande regelbok – vad skulle du vilja skruva på då?
– Bra fråga! Det kanske ser ut som att jag har ”vill hjälpa” domarna mycket under matcher, men när det kommer till regeländringar har jag inte så mycket att bidra med. Jag tror att förändringen med snabbare avkast och passningsreglen vid passivt spel blir bra.

Efter en derbyseger en fredagskväll – hur firar du?
– Jag dricker en öl med ledarna i omklädningsrummet, äter en bit mat med grabbarna och på vägen hem från arenan pratar jag alltid i telefon med min pappa.

Vem är den bästa filtfotbollsspelare du haft på en uppvärmning?

– Enkelt, det är Niclas Paradis. Han är ingen flashig spelare, men oerhört solid. han är också den enda som förstår mig på planen. Så om jag inte får nämna mig själv så blir det Niclas Paradis.

Skrivet av


Christoffer Ekmark
Journalist som sent i livet frälsts av handbollen. Ansvarar för det redaktionella innehållet. Tar gärna emot tips om människoöden, historier eller allmänt sköna storys.