Jonas Willes IFK Skövde är i toppen för att stanna - Stürmerfoul

Jonas Willes IFK Skövde är i toppen för att stanna

Efter sex magra år blev IFK Skövde under förra säsongen äntligen en förening att räkna med i igen. Tredjeplatsen i grundserien var långt bättre än vad både tips och förhoppningar pekat mot och Jonas Wille, 43, belönades med utmärkelsen som årets tränare. Pristagaren själv lyfter dock gruppen som den främsta framgångsfaktorn.

 

– Egentligen är det en utmärkelse till laget, men det är tränaren som tar emot priset. Jag ser det som ett resultat av att IFK Skövde har överraskat mest under säsongen och det är kul att det finns folk som ser att vi gör ett bra jobb, säger Jonas Wille och sammanfattar säsongen där Skövde avancerade till semifinal för första gången sedan 2006.

– Jag blev anställd för att på tre år få Skövde att etableras som topp fyra-fem i tabellen och med det i tanken så har vi under min första säsong levererat väldigt bra som lag. Vi har gjort bra resultat, spelat fin handboll och haft bra utveckling i laget. Sammanhållningen och energin i truppen är stark och vi har fått in en väldigt bra träningskultur. Dessutom har framgångarna medfört ett ökat intresse i staden och publiksiffrorna har ökat.

Med lite distans. Hur ser du på semifinalförlusten mot Sävehof?

Nästa nummer utkommer 6 januari

Säkra ditt exemplar idag!

Nej tack, jag är ingen handbollsnörd.