LUGI satsar vidare - Emma Fernis klar för klubben - Stürmerfoul

LUGI satsar vidare – Emma Fernis klar för klubben

Först Bella Gulldén.
Nu Emma Fernis.
LUGI dam ser ut att få ett hyfsat gäng nästa säsong…

Efter spel i tyska Thüringer flyttar Emma fernis nu hem till Sverige till sommaren.
Men inte till Sävehof där hon tagit tre SM-guld.
Idag presenterades den landslagsmeriterade högersexan av LUGI.

Klubben skriver:
”Landslagsmeriterade Emma Fernis är klar som ersättare för Mariann Gabrielsen. Emma spelar för närvarande i Tyska Thüringer HC dit hon kom från Sävehof 2020.
Emma Fernis har spelat två mästerskap för Sverige, ett EM och ett VM och gjorde sin senaste landskamp 2021. En knäskada har hållit henne borta från spel under säsongen men går allt som det ska förväntas hon göra comeback i klubblaget inom kort.”

– Det är en högklassig vänsterhänt spelare vi får in som, om hon får vara helt skadefri, säkert har en god chans att nå både landslagsspel och nya proffsäventyr igen i framtiden. Emma kan spela både på H9 och H6 och kommer bli väldigt användbar för oss. Vi har två unga duktiga H6or i truppen som kommer att lära sig väldigt mycket av en spelare som Emma Fernis och hela laget kommer dra stor nytta av hennes alltid stora målproduktion, säger Kenneth Andersson, Sportchef och Huvudtränare för LUGIs Damlag.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till Sverige och spela i den svenska ligan igen. Klubben gav mig ett väldigt bra och seriöst intryck. LUGI kommer ha ett väldigt spännande lag nästa säsong och jag ser fram emot att vara en del av det och hoppas kunna bidra både på och utanför planen, säger Emma Fernis.

Skrivet av


Stürmerfoul
Sveriges nya handbollsmagasin!