Nu är det dags att starta ett riktigt handbollsmagasin - Stürmerfoul

Nu är det dags att starta ett riktigt handbollsmagasin

– Absolut. Inga problem.
Jag ljög ohämmat när Skånska Dagbladets sportchef Artur G Bildning 2012 frågade om jag kunde handboll.
Sanningen var att jag knappt sett en match sedan jag spelade själv som 12-åring i BK Heid. Men jag var desperat på jobb och fick i uppdrag att bland annat bevaka H65 Höörs resa från Elitserienykomling till Europacupmästare och senare även svenska mästare. Det var min väg in i sporten. Er sport. Din sport.
Eller tja. VÅR sport.

I några år nu har jag följt handbollen passionerat och fängslats av alla profiler och människor som berikar den. Jag har till och med prövat på att spela. som otränad 40-åring. Det blev fem minuter i en division fyra-match med HK Björnen. Borta mot Trelleborg.
Höjdpunkten? Ett missat jättefriläge med tre sekunder kvar. Mjölksyran spurtade och jag trampade över med en halvmeter och träffade en stillastående målvakt på foten.
Efter matchen kom ena domaren fram. ”Jag hade blundat för övertrampet om du gjort mål. Det hade varit värt det.”
Vi torskade matchen med 15-20 bollar för övrigt. Så det finns en viss relevans i påståendet att jag är ”Sveriges sämsta handbollsspelare” (googla den formuleringen så märker ni). Karriären var lika kort som usel. Lyckligtvis har vi mer kapabla handbollsspelare som jobbar med tidningen.

Förhoppningsvis går Stürmerfoul ett annat öde till mötes.
Handbollen har mycket. Men inget eget magasin.
Tills nu.

Handbollen är speciell på så vis att deltagarna är så otroligt tillgängliga ändå upp på världselitnivå. Det finns en annan självdistans och öppenhet jämfört med de flesta andra idrotter. Det vill vi ta till vara på.

Det finns så mycket att berätta. Har du ett tips om vad? Hör av er till oss på redaktionen@sturmerfoul.se – eller ta kontakt med oss på något av våra sociala medier.

Skrivet av


Christoffer Ekmark
Journalist som sent i livet frälsts av handbollen. Ansvarar för det redaktionella innehållet. Tar gärna emot tips om människoöden, historier eller allmänt sköna storys.