Premiär för Sveriges nya handbollsmagasin - Stürmerfoul

Premiär för Sveriges nya handbollsmagasin

Den 2 september, inför säsongsstarten, är det premiär för Sveriges nya handbollsmagasin Stürmerfoul.
– Jag är övertygad om att den här produkten är eftertraktad. Det blir ett tidslöst magasin som kommer att nörda ner sig fullständigt i detaljer, människor, föreningar och företeelser inom handbollens värld, säger Lasse Eklöv, VD och delägare i tidningen.


Ett handbollsmagasin av handbollsnördar – för handbollsnördar.


Stürmerfoul blir en tidsskrift som kommer att vända sig till de redan frälsta.

– Jag har tillägnat hela mitt liv åt handbollen. Från tidiga ungdomsår till en lång elitkarriär och nu som tränare. Att få chansen att göra det här är otroligt spännande, även om det är en helt ny bransch för mig, säger Eklöv.
Som spelare representerade han bland annat Kävlinge, H43 Lund och OV Helsingborg. Han hade rollen som assisterande tränare när H65 Höör van SM-guld 2017 och inför den gångna säsongen hade han för första gången huvudtränarjobbet för ett seniorlag – då Eslövs IK slutade tvåa i Allsvenskan, men misslyckades i SHE-kvalet mot Heid.

– Min roll kommer att bli annons och marknad, samt att jag givetvis kommer att bistå redaktionen med alla kontakter jag byggt upp inom handbollens värld de senaste 40 åren. Själva idén var det dock min vän Christoffer Ekmark som kom med, och jag nappade direkt.

Ekmark är frilansjournalist till yrket och är relativt ny i handbollens värld.

– Jag var egentligen helt obekant med handbollen fram till 2011, då jag halkade in på ett bananskal på Skånska Dagbladets sportredaktion och fick i uppdrag att bevaka det som blev H65 Höörs framgångssaga. Öppenheten, tillgängligheten och frispråkigheten inom handbollen är helt unikt och någonting som måste tillvaratas. Idag finns det bra nyhetssajter och på sina håll väldigt engagerad lokalpress, men inget forum som går på djupet, mer än möjligtvis i podformat.

– Fotbollen har ett helt enastående magasin i Offside och det är väl inget att hymla med att den tidningen varit inspirationen till detta projekt, säger Ekmark som får rollen som redaktionschef och ansvarig utgivare.

– Vi kommer att producera mycket av materialet själva, men även samarbeta med utvalda frilansjournalister och gästkrönikörer. Ett tiotal spännande namn är redan klara. Jasmin Zuta, Mikael Claesson (domarkrönikör), Jennie Linnéll och Henrik Johnsson är samtliga exempel på profiler med olika infallsvinklar som både är vassa med pennan och faktiskt har någonting att säga – och som brinner för sporten. Innehållsmässigt kommer vi att arbeta med en jämn fördelning mellan dam- och herrhandboll.

Med i både ägarbilden och i redaktionen finns även Christoffer Borg Mattisson, fotograf och digital utvecklare. Dessutom är han sportchef i just Eslövs IK.

Min resa i handbollens värld har gått otroligt snabbt. För fyra år sedan hade jag knappt sett en handbollsmatch live, men det är verkligen en fascinerande värld som är lätt att ryckas med i. När Lasse och Christoffer förklarade upplägget med Stürmerfoul som en kvalitetsprodukt i samtliga delar, inte minst vad gäller bildmaterialet, fastnade jag direkt. Vi kommer att satsa hårt på bilder i reportagen och ge dessa utrymme på ett sätt som annars sällan ges.

Magasinet Stürmerfoul kommer att ges ut sex gånger om året med start den 2 september. Premiärnumret på 120 sidor trycks i 5000 exemplar. Tidningen kommer att kosta 89 kronor/lösnummer och 499 kronor för en helårsprenumeration.

– Eftersom vi alla i bolaget är föreningsmänniskor var det självklart att baka in ett gräsrotstänk i det här. Väljer man att teckna en helårsprenumeration går tio procent av priset direkt till den idrottsförening man vill stötta, avslutar Eklöv.

För vidare kontakt:

Lasse Eklöv, VD
070-8741689
lasse@sturmerfoul.se

Christoffer Ekmark, Redaktionschef & ansvarig utgivare
073-5163743
christoffer@sturmerfoul.se

Skrivet av


Stürmerfoul
Sveriges nya handbollsmagasin!