Tio snabba: Cornelia Dahlström - Stürmerfoul

Tio snabba: Cornelia Dahlström

Tio snabba blev den här gången ”16 medelsnabba”. Hur som helst…

Så här i VM-tider, när SHE har tagit paus, hur mycket kliar det då i händerna egentligen?

– Oerhört mycket. Man saknar hela biten med att spela matcher och så. 

Har du följt VM-turningen någonting?

– Ja, men det klart. Jag har suttit på lektionerna och kollat på mobilen…hehe.

På lektionerna?!

– Ja, i alla fall tills läraren sagt till…  

Och vad tycker du om den svenska insatsen?

– Jag hade trott att de skulle gå lite längre faktiskt. Så är lite besviken måste jag erkänna. Men några matcher var ju riktigt bra. Det är synd att de inte gick ända fram till semi. Det är ju alltid roligt att följa Sverige i mästerskapen.

Har du följt någon spelare lite extra mycket?

 – Jag tycker att det varit kul att följa Mässing och hennes resa. Hon var ju helt fantastisk i förra matchen. Som niometerspelare vet jag hur svårt det kan vara när man ställs inför nya situationer. Så henne har jag absolut följt lite extra. 

Vad är status på laget, nu när ni haft ett ganska långt uppehåll? 

–  Bra! Vi har kört hårt med mycket fys, löpning och teknikträning. 

Så ni har inte passat på att ta det lite lugnt och latat er?

– Nej gud nej, tvärtom!

Ni ligger just nu tvåa i tabellen. Hur ser du på er säsong hittills?

–  Bra, men självklart har vi mer att ge. Vi har ju haft våra ”ups & downs” helt klart. Men det är kul att vi är där uppe och kan mäta oss med Höör framförallt. Målet är ju att fortsätta som vi gör, försöka hitta ännu bättre tajming så tror jag att vi kommer nå bra resultat.

Och hur det känns det för egen del? 

 – Rätt bra, har fått mer speltid än jag hade trott. Jag känner mig säkrare i min roll. Sen har jag fortfarande mycket att utveckla, jag är absolut ingen färdig handbollsspelare utan vill förbättra allt i mitt spel. 

Vad är största skillnaden med ditt eget spel idag jämfört med för ett år sedan?

Det är framförallt att jag fått mer erfarenhet. Jag har vant mig med det höga bolltempot, blivit bättre på att jobba i försvar och fått en bättre fysik. Träningen har gjort gott, har aldrig fått så bra träning som med Skuru.

Nu när du har etablerat dig i SHE och spelat mot de flesta lagen, kan du uttala dig om vem som är den absolut ”äckligaste” motståndaren att möta?

– Alltså någon hatmotståndare eller så har jag inte… Mot Sävehof är det lite mer känslor, då brinner till lite extra. Är flera spelare där som jag mött mycket under ungdomsåren så därför är det extra kul att möta dem. 

Vad har ni för uppvärmningsrutin på träningar, spelar ni fotboll som alla andra?

– Nej, faktiskt inte utan vi kör en volleyboll-variant vi kallar ”Wallénboll”. Vi spelar alltid gamla mot unga. 

Okej, spännande! Av egen erfarenhet (i alla fall när det gäller fotboll) brukar devisen ”gammal är äldst” gälla. Är det så i detta spel också?   

– Nja, det beror på. När vi haft match nära inpå träningen brukar de äldre spelarna vara lite sega, haha. Men annars brukar de nog vinna faktiskt. 

Julen står inför dörren. Vilken falang tillhör du, hissar eller dissar du julen?

– Definitivt hissar. Min familj brukar åka ner till Skåne och fira med släkten. Det inte så ofta man hinner träffas annars så det är väldigt mysigt. 

Vad MÅSTE finns på julbordet?

– Tveklöst farmors köttbullar. 

Okej, sista frågan: Du får tusen spänn att spendera en kväll på stan, i sällskap med en god vän. Vart går du och med vem?

– Jag skulle gå på en riktigt lyxig restaurang och käkat gott. Gärna något fint kött, typ plankstek. Svårt att säga med vem dock… Har många nära kompisar så hade nog fått dra lott.  

Av: Jonas Fiskaare

Skrivet av


Stürmerfoul
Sveriges nya handbollsmagasin!