Tio snabba med "CK" - Stürmerfoul

Tio snabba med ”CK”

Du ska framöver kombinera rollen som tränare i BK Heid med sportchefskneget. Är du sydvästra stans svar på Emil Berggren?

– Nej, inte alls. Jag jämför mig inte med honom. Jag är ju chefstränare, det är inte han.

Varför behöver BK Heid en sportchef?

– Det är enkelt. Vi har snackat för lite sport i Heid och det har varit så även innan. Dessutom har resultaten inte varit jättebra. Man måste ta greppet om det. Man kan inte bara säga att man vill bli bättre, man måste göra någonting och nu har vi ett djäkligt vasst team.

Vad är skillnaden mot att bli General Manager som det var tänkt från början? Mindre lön?

– Då fick jag allt kanslijobb också, och sådant käkar upp en. Det borde jag fattat från början. Det är ett heltidsjobb bara det. Sedan vill jag ju helst jobba med det sportsliga. 

– Nu ska det sägas att jag har gjort den här typen av jobb tidigare. Jag höll i de trådarna redan innan säsongen.

Ja, det anade nog många med tanke på nyförvärven som plockades in? Plötsligt var ni Real Heid?

– Haha, inte direkt så. Klubben har ju inte en massa pengar att slösa, men hade vi haft det hade det krävts ganska små medel för att kunna ta stora steg snabbt. Till skillnad från i herridrotten.

Hur kommer BK Heid att se ut om ett par år när du fått göra din grej?

– Då hoppas jag att vi står starkt på en lite högre nivå. Spelare ska söka sig till Heid för att man kan få en fin utveckling där. Vi ska inte utmana Sävehof, för så stora är vi inte. Idag har vi väldigt få egna stora talanger och klubben och det fungerar inte att köpa andra klubbars andra- och tredjehandsval. Vi ska förhoppningsvis få fram spelare från de egna leden i större omfattning.

I kommande nummer av Stürmerfoul har vi ett snack med Anders Bäckegren i ett stort reportage om underarmsskott. Hur minns du ”Bäckis” och hans skott?

– Han var en ”trött” människa. Han var den ende vi fick hämta med bussen eftersom han aldrig ställde klockan… Men det var en fenomenal spelare. Och det underarmsskottet alltså, han kunde sätta bollen lite vart han ville – hårt. Jag spelade med honom som mittsexa ett tag och det var en kille man gärna ställde sig nära, för då kunde man få bollen. Han hade en grym talang som ung och hade kunnat bli ännu bättre om han satsat lite tidigare. Det ska bli kul att läsa om honom, jag är prenumerant.

Vilken vill du säga var din främsta egenskap som spelare?

– Att jag var en fighter. En kämpe. En tyken och ettrig mittsexa.

BK Heid:s damer har blandad och gett den här säsongen. Hur ser det ut inför uppstarten mot Boden?

– Det ser bra ut som fan. Vår lägstanivån har varit bedrövligt. Vi var en tungviktare som blev golvade efter förlusten mot GT Söder och var inte oss lika efter det. men vi avslutade höstsäsongen okej. 

Skador och sjukdomar?

– Ingen är skadad och ingen är sjuk. Det är viktigt eftersom det bara är 15 spelare i truppen.

Vad tror du om Boden som nu måste klara sig utan sin ryggrad Emmy Nordmark?

– De kommer med bra frenesi och jag har läst på dem ett bra tag. Hälften av spelarna är från utlandet så det är väldigt svårt att kartlägga dem. Vi får försöka köra vår grej i så stor utsträckning som möjligt.

Skrivet av


Christoffer Ekmark
Journalist som sent i livet frälsts av handbollen. Ansvarar för det redaktionella innehållet. Tar gärna emot tips om människoöden, historier eller allmänt sköna storys.