Tio snabba med Elin Sige - Stürmerfoul

Tio snabba med Elin Sige

Tio snabba med Elin Sige, högernia i Kungälvs HK som varit med på klubbens resa från bottenlag i division ett till slutspelsgäng i SHE.

När du var med och åkte ur division ett med Kungälv (som visserligen fick en gratisplats i samma serie lite senare) – vad hade du för målsättningar med din handboll då?

– Det var nog bara att komma tillbaka till division ett. Det var på den nivån jag förväntade mig spela. Jag var ingen talang och har exempelvis alltid spelat högernia, som högerhänt, för att jag inte platsade på vänstersidan.

Du har varit med på hela resan med Kungälv – ända upp i SHE dit du nådde som 27-åring. Var du aldrig sugen på att ta en genväg via någon annan Göteborgsklubb för att nå eliten?

– Nej, jag har aldrig haft det självförtroendet. Jag utvecklades först när vi fick Per Johansson och Pontus Ward-Wiklund som tränare. De fick mig att ta fram det som jag var bra på. I mitt fall har det handlat om försvarsspel och att kliva mellan ett två – samt att samarbeta med kanten.

Hur var det första året i SHE?

– Jätteroligt. Jag funderade på att sluta efter förra året, men det var så kul att jag bestämde mig för att fortsätta.

Jämför årets version av Kungälvs HK jämfört med förra säsongens?

– Slagstyrkan är nog likvärdig. Skillnaden är att vi fått ett års rutin från SHE. Vi har visserligen tappat en del viktiga spelare, men fyllt på med bra nyförvärv.

Avgöra en match i sista sekunden med att genombrottsmål – eller vinna matchen genom att ta en Stürmerforul i försvaret?

– Stürmerfoul, lätt.

– Hon får ju inte spela någon annanstans, flikar  Pontus Ward-Wiklund in med ett garv.

EN SM-final eller bäst av fem?

– Bäst av fem, det är ju mest rättvist.

Försäsongen är över – vilken är den värsta försäsongsövningen du vet?

– 400-metersintervallerna är inte roliga. 6*400 meter med en minuts vila emellan. 400 meter är för långt alltså..

Hur ser din vardag ut, med handboll, jobb och familj?

– Jag jobbar heltid som överförmyndarhandläggare på kommunen. Det innebär att jag arbetar med tillsyn av goda män och förmyndare. Privat har jag en sambo och om två veckor flyttar jag till Kungälv från Göteborg.

Vilken är din favoritbortamatch i Sverige – och varför?

– Önnered borta – för derbykänslan.

Du har varit iväg på bortamatch i Boden, kommer hem sent på natten, kroppen värker. Men du är ledig dagen efter – vad unnar du dig i soffan då?

– Godis! Får jag välja blir det mycket salt och lakrits, och lite choklad. Dumle älskar jag. Och plopp. Oh, och hallon och lakrits-dödskallar. Den mjuka wertherkolarna också. Cola Zero till det.

Skrivet av


Christoffer Ekmark
Journalist som sent i livet frälsts av handbollen. Ansvarar för det redaktionella innehållet. Tar gärna emot tips om människoöden, historier eller allmänt sköna storys.