Tio snabba med Fatos Kücükyildiz - igen - Stürmerfoul

Tio snabba med Fatos Kücükyildiz – igen

Hallå där. Det blev ett djäkla liv efter senaste intervjun. Du fick en massa skit (och kärlek) i sociala medier och Stürmerfoul blev bojkottat av LUGI. Hur har den här tiden varit för dig personligen?

– Upp och ner känslomässigt. Men jag trodde inte att det skulle bli ett sådant liv efteråt.

Du nämnde då att du trodde att handbollen kunde vara över för din del – åtminstone på svensk mark?

– Ja, det kändes ju så då. Direkt efter fick jag ett par erbjudanden från andra skånska klubbar, men jag har ärligt talat inte vetat vad jag velat med handbollen. 

Nu är du klar för en ny klubb – SHE-nykomlingen GT Söder presenterade dig idag. Hur gick det till?

– Vaggo har jagat mig i två månader! En vecka efter intervjun med LUGI:s diss hörde han av sig och ville träffa mig, så vi sågs på ett café på Västerhaninge – ute i ”orten”. Vi satt ner i 2,5 timme och pratade massor. Han var rak, ärlig och öppen – och jag är väl likadan. Vi går ganska bra ihop på det sättet.

Vad fick dig att välja GT Söder?

– Dels för att Stockholm är hemma för mig. Mamma ska operera knäna och kommer att behöva mig. Sedan ska brorsan gifta sig nästa år. Och du vet, alla kurdiska fester i samband med det… Sådant vill man inte missa.

GT Söder har väl knappast råd att pröjsa dig speciellt bra? Eller?

– Haha, vet du vad Vaggo sa? ”Du får ett busskort”. Och jag sa ”taget”. Men skämt å sido, det handlar inte ett dugg om pengar. Jag vill bara spela handboll och finnas hos familjen samtidigt och då var det här ett bra alternativ.

Vad vet du om laget?

– Jag har tränat med dem ett par pass. Det är ett härligt gäng och jag har blivit varmt välkomnad. Visst, det finns mycket som behöver bli bättre – men jag har en positiv känsla.

Hur viktigt är det med din SHE-rutin bland så många som är nya i detta sammanhang?

– Jag tror inte de först insåg hur stor skillnad de är mellan Allsvenskan och toppen av SHE. Det går inte att slänga bort så många bollar framåt som de gjorde mot Höör i premiären, då blir man brutalt straffad. Jag hoppas att jag kan vara med och bidra och göra lite nytta.

I andra omgången blev det torsk mot Kungälv, vad tyckte du om laget då?

– Jag reagerade på att det var för få som tog ansvar och stack in näsan. De oprovocerade tekniska felen stack också ut.

Vad blir din roll i laget?

– Jag ska bli en allt-i-allo, tror jag. Vi har inte pratat så mycket om det. Jag skrev på ett ettårskontrakt med GT Söder i torsdags.

Det blir en intressant premiärmatch, hörru…?

– Ja, jag är med i hemmamatchen – mot LUGI. Ironi va?

Läs även:

LUGI:s kovändning med Kücükyildiz

Skrivet av


Christoffer Ekmark
Journalist som sent i livet frälsts av handbollen. Ansvarar för det redaktionella innehållet. Tar gärna emot tips om människoöden, historier eller allmänt sköna storys.