Tio snabba med Freddy Andersson - Stürmerfoul

Tio snabba med Freddy Andersson

Du är en produkt från Ystads IF:s talangfabrik som bland annat spelade i U-landslaget – men hamnade i IFK Ystad i mars 2018. Varför?

– Dels för att det var ett lag i samma stad. Men även för att min bror har spelat i IFK, Felix Andersson, så jag har alltid följt den klubben mycket. Jag spelade faktiskt i IFK först som knatte, sedan gick mina kompisar till YIF… Men jag kommer från en YIF-familj. Så frågan är egentligen varför Felix började där från första början, han var för övrigt med och spelade upp IFK första gången.

Vad har hänt sedan du kom till IFK?

– Jag behövde klubbytet och ville ha mer förtroende – och det kunde IFK ge mig. Så det har hänt en hel del. Jag har blivit bättre på allt och det ska bli fortsatt bättre. Vi har ett spännande lag i år.

Men när ska DU slå igenom på seniornivå ordentligt!?

– Jag har en bit kvar och måste ta en säsong i taget och göra bra matcher varje gång. Så jag har nog inte slagit igenom ordentligt, nej. Under säsongen hoppas jag kunna ta stora steg framåt i min utveckling – så det kommer förhoppningsvis.

Beskriv Sebastian Seifert med tre ord?

– Noggrann. Kunnig. Seriös.

Beskriv YIF:s Viktor Hedin (som för övrigt är den som önskade denna intervju via vårat twitterkonto) med tre ord?

– Köttare. Skottstark. Klädsnobb.

Beskriv din konkurent på högersex, Christopher Schnell, med tre ord?

– Snabb. Snäll (hehe). Smart.

Beskriv alls vår gemensamme idol Måns Landgren med tre ord?

– Korvig. Härlig. Hetsig. Allvarligt talat, tre ord räcker inte…

Vad gör du utanför handbollen?

– Jobbar som elevassistent på Kunskapsskolan i Ystad, årskurs fyra till sex. Jag trivs bra med det och det passar perfekt tidsmässigt att kombinera med handbollen.

När man spöat Ystads IF i ett derby. Hur firar man då? Om jag inte såg helt fel drog ett gäng iväg till O’Learys efter att ha duschat?

– Ja, vi stack dit och drog i oss en burgare bland en massa supportrar som också firade segern. De hade karaokekväll samtidigt så det var bra drag kan jag lova. Derbyvinster är någonting väldigt speciellt. Den matchen är viktig för människorna i Ystad – den betyder mycket för hela staden.

Om du fick en lax i näven för att ta med valfri person ut på middag i Ystad. Vart skulle ni gå då?

– Hmmm… Jag läste att Erik Hvenfelt skulle ta sin tinderdate till Upp och Ner, så jag väljer ett annat ställe. Jag skulle ha tagit med min flickvän Tilda. Vi skulle gå till Store Thor. Jag hade beställt en stor köttbit och hon någon pasta. Och ett fint årgångsvin till det.

Skrivet av


Christoffer Ekmark
Journalist som sent i livet frälsts av handbollen. Ansvarar för det redaktionella innehållet. Tar gärna emot tips om människoöden, historier eller allmänt sköna storys.