Tio snabba med Lasse Eklöv - Stürmerfoul

Tio snabba med Lasse Eklöv

What’s up!?
– Allt! Det har hänt massor på kort tid. Nytt jobb, ny säsong, nya rutiner. Jag är galet peppad.

Du är VD för E.K Media som driver Stürmerfoul. Hur kom du in på det här spåret?
– När jag först hörde om idén, från dig, att starta ett handbollsmagasin så var första tanken ”Det borde ju redan finnas – klart att vi ska göra det här”. Tidningsbranschen är ny för mig och det har varit mycket att sätta sig in i. Rent praktiskt arbetar jag som marknadschef kan man säga, där mitt fokus ligger på försäljning mot prenumeranter och annonsörer. Hittills har allt gått som budgeterat faktiskt och det känns skönt.

Förtydliga – när kommer första nummer ut?
– 2 september, om en knapp vecka alltså. Nu håller jag det första tryckta numret i handen, det levererades från tryckeriet idag. En fantastisk känsla! 120 sidor och det känns extra kul att det är en tryckt produkt. Tanken har hela tiden varit att göra för handbollen vad Offside är för fotbollen, men på vårat eget vis. Det går för övrigt att beställa HÄR.

Blir det party nu då?
– På lördag ska vi ha en liten releasefest i Eslöv där en del prenumeranter, kunder, medarbetare och samarbetspartners kan få tjuvkika på första numret. God mat och dryck utlovas.
Vad för mat?
– Det är faktiskt Anna Johansson (H65 Höör) och Sara Olofsson (tidigare i LUGI) som ansvarar för allt. Jag har fått menyn och den verkar gudomlig.

Berätta!?
– Ok. Det blir blandad plockmat med:
* Päron med getostkräm, toppat med timjan och honung.
* Crostini med honungsmousse och manchego.
* Knäcke med kantarell, rårört lingon, sojamayo.
* Kanderade nötter i honung och kryddor.
* Lantchips med tångcaviar, créme freiche rödlök och dill.
* Chokladtryffel.
* Zuchinikaka(rutor) med frosting, tippat med limeskal.
* Pavlova med lemoncurd grädde blåbär.
– Och så lite god cava till det. Är det första numret av ett handbollsmagasin så är det!

Du är ju även handbollstränare i Eslövs IK. Hur var det första året?
– Vi nådde upp till målsättningen att nå minst en kvalplats till SHE, men i kvalet blev BK Heid för svåra. Det var första året som jag hade mitt eget seniorlag som tränare och med lite distans till det hela så är jag nöjd med vad laget presterade – och framför allt snappade upp efter en blytung inledning.

Idag kom nyheten om att SHE ska bli en serie (från och med säsongen 20/21) där jumbon åker ur och nästjumbon kvalar. Det betyder att bara ett lag i Allsvenskan får kvala, tvåan i serien, eftersom ettan går direkt upp. Vad tycker du om det? Idag får ju tre lag kvala.
– Jag tycker att det är ett bra förslag för både SHE, Allsvenskan och svensk damhandboll. Steget är idag väldigt stort mellan de båda serierna rent kvalitetsmässigt. De senaste åren är det egentligen bara Kungälv som klarat av att via kval etablera sig i SHE. Kontinuitet är viktigt.

Hur ser det ut inför den här säsongen?
– Allsvenskan kommer att bli en jämn och öppen serie, precis som i fjol. Jag tror att vi med Eslövs IK ska kunna vara med och slåss om en topplacering. Det är en del nya unga namn in i truppen och en del spelare som försvinner, som alltid, men jag vet att många av spelarna kan ta stora steg i utvecklingen under säsongen som väntar.

Vad gör du om fem år?
– Med Stürmerfoul så har vi en stabil och gedigen tidning som växt sig stor och stark – och kanske ges ut i flera andra länder. Jag tror stenhårt på det här konceptet.

Och som handbollstränare?
– Alltså, jag var med som assisterande tränare bakom Ola Månsson när H65 Höör vann SM-guld 2017. Det är någonting jag absolut vill uppleva igen och kommer att arbeta hårt för.

Skrivet av


Christoffer Ekmark
Journalist som sent i livet frälsts av handbollen. Ansvarar för det redaktionella innehållet. Tar gärna emot tips om människoöden, historier eller allmänt sköna storys.