Tio snabba med Linnéa Pettersson - Stürmerfoul

Tio snabba med Linnéa Pettersson

Linnéa Pettersson är kapten i IK Sävehof som inleder säsongen med att möta Skuru i helgen.

Detta blir din sjätte säsong i Sävehof. Beskriv din roll i laget i år jämfört med tidigare säsonger?

– Det som skiljer sig är att jag har större ansvar att föra över en träningskultur och ett beteende som klubben byggt upp. För mig är det en viktig roll både på och utanför planen – som jag ser fram emot att jobba med.

Hur ser din vardag ut, med handboll, jobb och familj?

– Jag jobbar 50% som HR-specialist efter att ha utbildat mig till just det. Jag bor tillsammans med min pojkvän Daniel Wester som inför det här året gick från RIK till Kungälv.

Jenny Alm är ju massör i klubben. Tror du att hon gör comeback innan eller efter jul?

– Haha, det kommer aldrig att ske! Jag har pratat ganska mycket med henne och hon är inställd på plugget och sin civila karriär. Men jag kanske hetsar henne med något SMS.

Allvarligt talat. När Rasmus Overby är riktigt irriterad i en timeout, förstår ni vad han säger eller nickar ni bara instämmande?

– Jag har förstått honom ganska bra och jag tror nog att alla förstår. Däremot har det hänt att man nickar på träningar och låtsas lite…

EN SM-final eller bäst av fem?

– Aargh… Svårt. Bäst av fem. Jag tycker rent sportsligt att det bästa laget vinner – men EN final är en större upplevelse. Kan vi få det som det blev med herrarna i fjol vore det grymt.

För lag i SHE som inte spelar i Europa blir det bara 22 matcher på en säsong. Vad tror du om att starta upp Svenska Cupen i handboll?

– 22 matcher är för lite, men för oss som spelar i Champions League och har gått till final varje år tror jag inte skulle vara bra för oss.

Champions League väntar även den här säsongen. Vilken enskild match hade du helst vilja avgöra där?

– Första matchen – Györi borta. Jag har bilden klar för mig. Jag hoppar i sidled och täcker ner Oftedals skott, fångar bollen och kastar en perfekt kontring till Trine Wacker – som liggandes i luften avgör med en slags lång japan på 59.58. Vi vinner med 25-24.

Avgöra en match i sista sekunden med att genombrottsmål – eller vinna matchen genom att ta en Stürmerforul i försvaret?

– Stürmer såklart, jag älskar försvar!

Försäsongen är över – vilken är den värsta försäsongsövningen du vet?

– Det man drar sig för mest är fyraminutersintervallerna i Skatås. Man ska hinna över en kilometer på fyra minuter. Fem sådana i följd är inte kul.

Du har varit iväg på bortamatch i Boden, kommer hem sent på natten, kroppen värker. Men du är ledig dagen efter – vad unnar du dig i soffan då?

– Chips och dip. Västkustschips med ranchdip från pulver. Pepsi Max till det.

Skrivet av


Christoffer Ekmark
Journalist som sent i livet frälsts av handbollen. Ansvarar för det redaktionella innehållet. Tar gärna emot tips om människoöden, historier eller allmänt sköna storys.