Tio snabba med Michaela Fransson - Stürmerfoul

Tio snabba med Michaela Fransson

H65 Höör drar igång sin säsong under helgen med EHF-cupen.

LC Brühl från Schweiz står för motståndet och mittsexan Michaela Fransson är taggad.

Du var med och tog SM-guld 2017, men sedan har ni missat guldet två år i följd. Hur mycket tänker du på att vinna SM-guld igen någon dag?

– Att spela en SM-final är väldigt stort. Men att vinna ett SM-guld är obeskrivligt. Så det vill jag gärna göra varje säsong. Så det tänker jag på helt klart.

Hur har försäsongen varit för din del?

– Min försäsong har varit bra tycker jag, fram till i mitten av augusti då jag drog jag axeln ur led i en träningsmatch. Så detta är min första vecka jag är med efter skadan.

H65 lär spela mer 7-6-spel denna säsong med två mittsexor, vad gillar du det?

– Jag gillar 7-6 spelet, men tanke på att jag är ganska involverad i det. Det är ju alltid kul. Men kan vi slippa spela 7-6 är det bättre tycker jag. Men det menar jag att vår grej är försvar och kontringsspel.  

Tidigare har du konkurrerat med en av SHE:s bästa spelare på mittsex, landslagsspelaren Sofia Hvenfelt. Har det varit frustrerande eller utvecklande?

– Nej det har inte varit frustrerade alls. Jag och Sofia kompletterar varandra bra tycker jag. Vi har högt i tak. Jag glädjes åt hennes framgång, sen kan man vända det till något positivt att det är lättare att veta vart man själv står när ens positionskompis blir uttagen till landslaget. Har jag en dålig dag på jobbet är det en trygghet att ha Sofia bredvid sig.

I år kommer även Alma Skretting att spela mittsexa – vad har du fått för intryck av henne?

– Att hon kan bli en väldigt bra handbollspelare, hon måste bara ha lite mer tålamod och låta det ta sin tid att komma tillbaka fullt efter en tuff skada. Sen att vi klickar och har väldigt roligt i det privata livet gör det hela enklare att dela position.

Vad vet ni om LC Brühl?

– Jag vet ingenting, mer än att det är ett bra handbollslag. Men förhoppningsvis blir jag lite klokare efter dagens videogenomgång.

Två matcher på två dagar hemma i Höör (för att lagen gemensamt kan spara pengar) väntar. Annars brukar ni vara ute och resa en del. Vilket är ditt bästa minne från en Europacupmatch på bortaplan?

– Det känns som vi varit överallt i Europa nu. Men Turkiet resan va något man minns än idag. Det var riktigt bra! All inclusive, 25-30 grader varmt, havet precis bredvid hotellet. Ja, du hör väl själv? 5/5! Sen att vi i matchen sprang sönder turkarna var pricken över i:et.

Vilken egenskap har du förbättrat mest inför den här säsongen jämfört med vart du var för ett år sedan?

– Förra säsongen var jag alldeles för ojämn i mina matcher. Det måste jag jobba med! Men spelförståelsen har blivit bättre, sen har jag försökt slipa lite på avsluten.

Vem i laget är mest skrockfull och hur yttrar det sin innan match?

– Vi alla har väl sina grejer man gör innan match, vissa mer, vissa mindre. De flesta har samma upplägg med ombyte/uppvärmning. Sen får alltid Jean (läkaren) order av Ola att han ska köpa en coola till honom till matchen.

Låt oss säga att H65 vinner helgens dubbelmöte och du har gjort 13 mål totalt. Så åker du hem till lägenheten i Höör och sätter dig i soffan. vad unnar du dig för onyttigt då?

– Finns där tid och ork kör jag gärna hem till min syster Jonna och hennes sambo Elias, då brukar jag och Elias stå för matlagningen. Kanske ett glas vin om man är på gott humör. Annars blir det lite gött häng i omklädningsrummet med några i laget, en banan & två ostmackor.

Skrivet av


Christoffer Ekmark
Journalist som sent i livet frälsts av handbollen. Ansvarar för det redaktionella innehållet. Tar gärna emot tips om människoöden, historier eller allmänt sköna storys.