Tio snabba med Olivia Mellegård - Stürmerfoul

Tio snabba med Olivia Mellegård

Du provade på pizzabagarlivet i Åhus i somras och uppfann din helt egen pizza, med förrätt, huvudrätt och efterrätt på samma deg. Bland annat med färska jordgubbar och nutella. Vi har således kunnat bekräfta att du i sanning är ett geni. Ett geni! Hur går det med pizzakarriären nu när proffslivet i Köpenhamn och landslagssamlingar pockar på uppmärksamheten?

– Jag har lagt det på is, men ser fram emot att få arbeta med det kommande sommar i Åhus. Jag håller fast vid att min variant av pizza är den bästa som finns och förstår inte riktigt varför inte fler gör pizza på samma sätt.

Har du hittat någon favorit i det danska köket?

– Jag gillar smørrebröd. De med lax på är favoriten. Men det finns många goda sorter.

Hur har första tiden i Danmark varit generellt?

– Bra. Vi har tränat vääääldigt mycket. Bara det har varit en omställning, men jag ser det bara som positivt.

Vad har varit det jobbigaste med att flytta till ett nytt land?

– Det är väl språket i detta fall. Snacket i omklädningsrummet går såpass snabbt så jag hänger inte med. Och mina skämt går inte hem än så länge. Förhoppningsvis beror det på språkförbistringen.

Finns det ngn detalj i spelet du förbättrat redan nu, efter några månader i Köpenhamn?

– Utmaningarna med målvakterna. Det blir många sådana situationer som man måste vinna både under träning och match.

Det måste vara roligare också med fler jämna matcher under en säsong, jämfört med hur det var att lira med Sävehof i SHE?

– Ja exakt. Dessutom är tempot i matcherna väldigt mycket högre och klarar man bara av det så utvecklas man ju en hel del.

Du får 1000 spänn i näven. Vem tar du med dig på en utflykt – och vart – i Köpenhamn?

– Hmmm… Det blir inte något besök hos ”den lilla havsfruen” åtminstone, för det var en grym besvikelse. Får jag välja fritt så tar jag med min pojkvän till… eller, är jag trist nu? Okej, då väljer jag min mormor och farmor. Vi kan inte gå så mycket på stan då, men slår oss ner på något fint hak på Ströget och bara myser tillsammans.

Du är 23 år nu – vart är du om fem år när din karriär peakar?

– Om FEM år? Ingen aning. Jag har aldrig tänkt speciellt långt in i framtiden. Jag har kortsiktiga mål och försöker vara så bra som möjligt i just nästa match. Tråkigt svar kanske, men det är så jag fungerar.

Vad är det bästa med landslagets presschef Daniel Vandor?

– Han är duktig på att servera munkar. Speciellt de med vanilj i. Dessutom är han grym på träningarna som etta.

Va? Jag såg honom mer som en passiv mittsexa? Alternativt mittnia med hybris?

– Nej nej, han är grym där ute på kanten. Du får sluta att underskatta honom!

Skrivet av


Christoffer Ekmark
Journalist som sent i livet frälsts av handbollen. Ansvarar för det redaktionella innehållet. Tar gärna emot tips om människoöden, historier eller allmänt sköna storys.