Tio snabba med William Bogojevic - Stürmerfoul

Tio snabba med William Bogojevic

Försäsongens Mästare – och Svensk Mästare säsongen 18/19. Men du ser ju ännu mer formstark ut i år – hur går det till?

– Äsch då. Formen är hyfsad… Jag tränar ändå inte så mycket just nu eftersom vi har så mycket matcher.

Men lägg av. Ok. Så här då. Tar du mer i bänkpress nu än någonsin tidigare?

– Ja, jag blir nog bara bättre och bättre. Fast jag är mer en allroundkille i gymmet. Hur mycket jag tar? 130 är väl ok? Jag tror inte att det är någon annan i laget som tar mer åtminstone.

Sammanfatta tre raka segrar i Champions League?

– Roligt, så klart! Vi har faktiskt inte haft så stora förväntningar på Champions League och inte vetat om hur bra motståndet varit. Personligen är det mer peppande än slitsamt. Man har någonting nytt att ställa om till. Dels att man vill visa upp sig – dels vill man vinna matcher.

På tal om att ”visa upp sig”. Detta blir din sjätte säsong i Handbollsligan och snart är det väl din tur att bli proffs utomlands. Vad säger du till din agent?

– Jag är relativt öppen för förslag. Främst vill jag hamna i någon bra liga, men helst inte i ett lag från någon håla ute på landet.

Vad är är en håla? Kungsbacka-ish?

– Alltså… Det ska vara en storstad. Alstermo är en håla för mig. Sådana ställen vill man INTE bo i.

Hur är det att spela i ett lag där ALLA externa åsiktsmaskiner utgår från att ni omöjligen kan nå samma bedrift som förra säsongen?

– Det rör oss inte så mycket. Ingen trodde på oss i fjol heller. Det är egentligen ingen skillnad mer än att vi försvarar en titel. Ingen tror att vi ska försvara guldet och det i sig är ju en liten extra motivationsklick – att bevisa alla fel i år igen.

Det finns ingen Larholm i laget längre. Många är nog lite överraskade att ni hanterar spelet så bra utan honom – är du själv positivt överraskad av eran start?

– Nej, inte överraskad. Visst var han bra och väldigt rutinerad. Men SÅ mycket spelade han ju inte mot slutet. 

Under onsdagen väntar ett dubbelarrangemang i Partille Arena där ni i herrlaget först tar er an Hallby och damlaget möter Skövde. Vad gillar du de arrangemangen och vad spelar du helst – första eller andra matchen?

– Jag tycker att det är roliga arrangemang med mycket folk och god stämning. Helst vill jag spela första matchen; det är skön avkoppling efteråt att gå och titta på damerna.

När du kommer hem en kväll, kastar dig på soffan och kollar Seinfeld-repriser (eller vad du nu gör) – vad unnar du dig då som du aldrig unnar dig annars? Gainomax och proteinstavar eller ett halvkilo plopp?

– Egentligen är jag mer en fikakille än en godiskille. Dessutom är jag glutenallergiker, så det blir bullar eller bakelser som fungerar för min kropp. Citronmåne med en finkaffe är nog favoriten. Cederleüfs i Sävedalen är en favorit om man ska fika ute.

Om du får en lax i näven och får ta med vem du vill på middag i Göteborg – vart hade ni gått och vad hade ni käkat? Och inga flickvänner eller tinderragg nu…

– Då drar jag med mig Brännberger, för han har många roliga historier att bjuda på. Vi går och käkar Tapas på Mañana.

Ni två och plockmat!? Der låter svindyrt om ni ska bli mätta?

– Jo, men du sa ju 1000 spänn. Det räcker nog en bit åtminstone. Vi tar husets röda vin till det.

Skrivet av


Christoffer Ekmark
Journalist som sent i livet frälsts av handbollen. Ansvarar för det redaktionella innehållet. Tar gärna emot tips om människoöden, historier eller allmänt sköna storys.